A:  Ainejärjestö.  Jokaisella tieteenalalla on oma ainejärjestönsä, joka huolehtii opiskelijoidensa hyvinvoinnista, viihtyvyydestä ja edunvalvonnasta. Meidän ainejärjestömme on Lapikas!

B: Bileet. Kuuluvat olennaisena osana opiskelijaelämään ja niitä riittää varmasti jokaiseen makuun.

C: Copyright. Tästä pidetään kiinni ja muistetaan merkitä ne lähteet esseisiin!

D: DAS, eli Domus Arctica –säätiö tarjoaa parhaat opiskelija-asunnot ja illanviettopaikat.  DAS-kota tulee varmasti tutuksi jo ensimmäisellä viikolla.

E:  Eliitti. Siihen sinäkin nyt kuulut! Onneksi olkoon pääsystä Lapin yliopiston luokanopettajakoulutukseen!

F: Freestyler. Tämä hitti saa lapikkaan kuin lapikkaan joraamaan. Tulee takuuvarmasti tutuksi.

G: Gradu: maisterivaiheen tutkielma. Tätä ei tarvi miettiä onneksi vielä piiitkään aikaan!

H: Haalarit. Lapikkaan siniset remppahaalarit suojaavat sinua erinäisissä riennoissa. Helpottavat myös ihanasti vaatekriisiä potevia.

I: Ilmat voivat olla täällä pohjoisessa hieman vilpoiset, mutta lapikkaat jalassa ja toinen lapikaslainen kainalossa mielikin pysyy lämpöisenä.

J: Jäsenmaksu. Lapikkaalla se on 35€ ja se maksetaan vain kerran elämässä. Muista liittyä!

K: Kahvihetket. Lapikkaan hallitus tarjoaa ilmaista kahvia ja lisuketta jäsenilleen kuukausittain.

L: LYY: Lapin yliopiston ylioppilaskunta. Valvoo jäsentensä etuja niin yliopistolla, paikallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla. Kaikki Lapin yliopiston opiskelijat kuuluvat LYYhyn.

M: Monialaiset opinnot. Perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien opintoihin kuuluvat kaikki oppiaineet liikunnasta käsityöhön ja matematiikasta historiaan.

N: N:nnen vuoden opiskelija on hän, joka ei itsekään muista milloin on opintonsa aloittanut.

O: Owa-sähköposti. Jokainen opiskelija saa oman sähköpostiosoitteensa, jonka kautta saa hyvin tietoa sekä kursseista että yliopiston asioista. Muista liittyä myös Lapikkaan sähköpostilistalle, niin pysyt ajan hermoilla! Optima on yliopiston verkkoympäristön työtila, jossa mm. jaetaan kurssimateriaalia.

P: Pariutuminen. Tapahtuu Lapikkaan piirissä paljon. Sinkut luokanopeopiskelijamiehet ovat sukupuuton partaalla.

Q: ¿Qué tal? Kasvatustieteiden tiedekunnasta on hyvät mahdollisuudet lähteä vaihtoon eri puolille maailmaa. Myös kenttäharjoittelun voi tehdä ulkomailla!

R: Ruokailu. Puolenpäivän aikaan todella ruuhkaisa Felli on uskollinen syöttölämme, mutta keväällä pitäisi aueta myös F-siipi ja toinen ruokala! LYYn Lovisa kuitenkin palvelee kahvin lisäksi meitä lounastarjoilulla.

S: SOOL ry, eli Suomen opettajaksi opiskelevien liitto kokoaa yhteen kaikki Suomen opettajaksi opiskelevat ja ajaa meille tärkeitä asioita.

T: Tuutori. Toisen vuoden opiskelija, jonka tehtävä on olla tukesi ja turvasi opintojen ja opiskelurientojen alkutaipaleella. Kertovat varmasti teille talvipäivistä jotka on tänä vuonna täällä meillä lapissa! Et todellakaan halua missata!

U: Ulapland.fi, sieltä löytyy kaikki tieto yliopistosta ja siihen liittyvästä.

V: Vappu, viikko jota et voi missata! Menoa ja meininkiä laidasta laitaan. Toinen on  vuosijuhlat eli ainejärjestön elegantit syntymäpäiväjuhlat. Marraskuussa juhlimme Lapin yliopiston vanhinta ainejärjestöä jo 40 vuotiasta Lapikasta!

W: Weboodi. Paikka, jossa hoidat opiskelujesi virallisen puolen kurssi-ilmoittautumisista lukukausimaksuihin.

X: Xenofobia, eli muukalaisten pelko. Harvinaisempi Lapikkaan piirissä ja tulee yleensä hyvin hoidetuksi fuksivuotena.

Y: YTHS.  Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS tarjoaa ilmaisia yleisterveyden, mielenterveyden ja edullisia suunterveyden palveluja yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille. Ensimmäinen hammastarkastus on ilmainen, joten muista hyödyntää edut!

Z: Zzzz…. Unet voi välillä jäädä vähäisiksi..

Å: Kyllä, myös yksi pakollinen ruotsinkurssi kuuluu opeopintoihin. Onneksi siihen on vielä aikaa!

Ä: Äitiä voi tulla välillä ikävä, kun tilillä on viisi euroa ja viimeinenkin sukkapari käytetty.

Ö: Öylätti. Pieni suupala saatavilla ilmaiseksi sunnuntaisin. EI täytä vatsaa, mutta torjuu nälkäkuolemaa, kun rahat on loppu.

Advertisements
%d bloggers like this: