A:  Ainejärjestö –  Jokaisella tieteenalalla on oma ainejärjestönsä, joka huolehtii opiskelijoidensa hyvinvoinnista, viihtyvyydestä ja edunvalvonnasta. Meidän ainejärjestömme on Lapikas.

Artikla – Oikeustieteen opiskelijat, joilla on Bolognan punaiset (viininpunaiset) haalarit

Akateeminen vartti – Yleensä lehtorit aloittavat luennot ja muut oppitunnit vartin yli tasan sijaan.

B: Bileet – Kuuluvat olennaisena osana opiskelijaelämään ja niitä riittää varmasti jokaiseen makuun.

C: Copyright – Tästä pidetään kiinni ja muistetaan merkitä ne lähteet esseisiin!

D: DAS – Domus Arctica –säätiö eli DAS tarjoaa parhaat opiskelija-asunnot ja illanviettopaikat.  DAS-kota tulee varmasti tutuksi jo ensimmäisellä viikolla.

E:  Eliitti – Siihen sinäkin nyt kuulut! Onneksi olkoon pääsystä Lapin yliopiston luokanopettajakoulutukseen!

F: Freestyler – Tämä hitti saa lapikkaan kuin lapikkaan joraamaan. Tulee takuuvarmasti tutuksi.

Felli – Amican pienempi ruokala yliopistollamme. Talon parhaat salaatit löytyy täältä!

Fuksiaiset – Selviää ajallaan, mutta alkusyksyn odotetuin tapahtuma… 😉

G: Gradu – maisterivaiheen tutkielma. Tätä ei tarvi miettiä onneksi vielä piiitkään aikaan!

H: Haalarit – Lapikkaan siniset haalarit suojaavat sinua erinäisissä riennoissa ja ne voi koristella mitä hienoimmilla merkeillä. Helpottavat myös ihanasti vaatekriisiä potevia.

I: Ilmat voivat olla täällä pohjoisessa hieman vilpoiset, mutta lapikkaat jalassa ja toinen lapikaslainen kainalossa mielikin pysyy lämpöisenä.

J: Jäsenmaksu – Lapikkaalla se on 35€ ja se maksetaan vain kerran elämässä. Muista liittyä!

Jalot Villit – Matkailututkimuksen opiskelijat, joilla on tummansiniset haalarit.

K: Kahvihetket – Lapikkaan hallitus tarjoaa ilmaista kahvia ja lisuketta jäsenilleen kuukausittain. Kiva tapa tutustua muihinkin vuosikursseihin.

Kaamos – Tämä on hyvin todellinen asia Lapissa, mutta täältä löytyy sellaista valovoimaa, mistä etelässä ei voi edes haaveilla – lumihanget! Kirkastavat kummasti maisemaa ja mieltä. Myös revontulet ovat melko tyypillinen asia täällä.

Kosmos Buran – Politiikkatieteiden ja sosiologian opiskelijat, joilla on tummanvihreät haalarit.

L: LYY – Lapin yliopiston ylioppilaskunta. Valvoo jäsentensä etuja niin yliopistolla, paikallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla. Kaikki Lapin yliopiston opiskelijat kuuluvat LYYhyn.

Lovisa – Meidän yliopistomme oma ruokala, jonka tuotot menevät suoraan meidän hyväksi. Täältä löytyy myös enimmäkseen kotimaista ja lähiruokaa.

Lastu – Yleisen kasvatustieteen, mediakasvatuksen ja aikuiskasvatustieteen opiskelijat, joilla on oranssit haalarit. Meidän sisarjärjestömme!

Lyhty – Sosiaalityön ja kuntoutuksen opiskelijat, joilla on punaiset haalarit.

M: Monialaiset opinnot – Perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien opintoihin kuuluvat kaikki oppiaineet liikunnasta käsityöhön ja matematiikasta historiaan.

N: Noppa – Nopat eli opintopisteet kerääntyvät kursseja suorittaessa. Vuodessa saa noin 60 noppaa, jos käy tutkintoon kuuluvat opinnot. Kelan tuet saa vain, jos suorittaa minimissään 45 noppaa lukuvuoden aikana, joten on hyvä pitää laskua  varsinkin viimeisillä vuosilla.

O: Optima – Optima on yliopiston verkkoympäristön työtila, jossa mm. jaetaan kurssimateriaalia. Optimasta löytyy myös luentomateriaalit, jos pidät etäopiskelupäivää.

P: Petronella – Yliopistomme avaratilaisin ruokala, joka sijaitsee taiteiden päässä ja sen on näköinenkin! Petrolla on myös A-oikeudet ja rankan viikon jälkeen täältä voi hakea oluen ennen kotiinlähtöä.

Q: ¿Qué tal? – Kasvatustieteiden tiedekunnasta on hyvät mahdollisuudet lähteä vaihtoon eri puolille maailmaa. Myös kenttäharjoittelun voi tehdä ulkomailla!

R: Ruokailu – 11-12 aikaan ruokalamme ovat ruuhkaisimmillaan ja opiskelijoiden lounashinta on 2,60€.

Remburssi – Johtamisen, hallintotieteiden ja soveltavan psykologian opiskelijat, joilla on mustat haalarit.

S: SOOL ry, eli Suomen opettajaksi opiskelevien liitto kokoaa yhteen kaikki Suomen opettajaksi opiskelevat ja ajaa meille tärkeitä asioita.

Sitsit – Fuksisitsitseillä teille opetetaan sitsaamisen salat ja useimmilla sitseillä pääsee helposti tutustumaan toisien ainejärjestöjen edustajiin.

T: Tuutori – Toisen vuoden opiskelija, jonka tehtävä on olla tukesi ja turvasi opintojen ja opiskelurientojen alkutaipaleella.

Talvipäivät – Suomen suurin yhden ainejärjestön tapahtumaviikonloppu! Yleensä tapahtuu helmikuun aikoihin ja vuonna 2019 leirikoulutapahtuma löytyy Raumalta.

Tuet – Tuo paljon iloa kuun ensimmäisenä päivänä, mutta paljon hämmennystä ja surua, kun viikon päästä tili näyttää taas pyöreää nolla.

TAO – Taideopiskelijat, joilla on fuksian väriset haalarit. Täältä tulee myös meidän kuvo- eli kuvataidekasvatuksen opiskelijat, joita saattaa löytyä teidänkin ryhmistä.

U: Ulapland.fi Täältä löytyy kaikki tieto yliopistosta ja siihen liittyvästä. Kaikilla on myös oma Ulapland-sähköposti, jonne tulee tärkeät tiedot kursseista ja viikottainen lapikasposti jäsenille.

V: Vappu – viikko, jota et voi missata! Menoa ja meininkiä laidasta laitaan, johon sisältyy kostajaiset ja fuksikaste.

Vegaani? – Petronellasta ja Fellistä löytyy aina vegaani vaihtoehto, kun kysyy vain myyjältä.

W: Weboodi – Paikka, jossa hoidat opiskelujesi virallisen puolen kurssi-ilmoittautumisista lukukausimaksuihin.

X: Xenofobia – Muukalaisten pelko. Harvinaisempi Lapikkaan piirissä ja tulee yleensä hyvin hoidetuksi fuksivuotena.

Y: YTHS – Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS tarjoaa ilmaisia yleisterveyden, mielenterveyden ja edullisia suunterveyden palveluja yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille. Ensimmäinen hammastarkastus on ilmainen, joten muista hyödyntää edut!

Z: Zzzz…. Unet voi välillä jäädä vähäisiksi.

Å: Åh, Sverige! – Ihana toinen kotimainen kielemme, jota pitää myös opiskella kurssi. Se ei onneksi ole edessä vielä ensimmäisenä vuotena.

Ä: Äitiä voi tulla välillä ikävä, kun tilillä on viisi euroa ja viimeinenkin sukkapari käytetty.

Ö: Öylätti. Pieni suupala saatavilla ilmaiseksi sunnuntaisin. Ei täytä vatsaa, mutta torjuu nälkäkuolemaa, kun rahat on loppu.

Advertisements
%d bloggers like this: