A:  Ainejärjestö –  Jokaisella tieteenalalla on oma ainejärjestönsä, joka huolehtii opiskelijoidensa hyvinvoinnista, viihtyvyydestä ja edunvalvonnasta. Meidän ainejärjestömme on Lapikas.

Artikla – Oikeustieteen opiskelijat, joilla on Bolognan punaiset (viininpunaiset) haalarit

Akateeminen vartti – Yleensä lehtorit aloittavat luennot ja muut oppitunnit vartin yli tasan sijaan.

B: Bileet – Kuuluvat olennaisena osana opiskelijaelämään ja niitä riittää varmasti jokaiseen makuun.

C: Copyright – Tästä pidetään kiinni ja muistetaan merkitä ne lähteet esseisiin!

D: DAS – Domus Arctica –säätiö eli DAS tarjoaa parhaat opiskelija-asunnot ja illanviettopaikat.  DAS-kota tulee varmasti tutuksi jo ensimmäisellä viikolla.

E:  Eliitti – Siihen sinäkin nyt kuulut! Onneksi olkoon pääsystä Lapin yliopiston luokanopettajakoulutukseen!

F: Freestyler – Tämä hitti saa lapikkaan kuin lapikkaan joraamaan. Tulee takuuvarmasti tutuksi.

Felli – Amican pienempi ruokala yliopistollamme. Talon parhaat salaatit löytyy täältä!

Fuksiaiset – Selviää ajallaan, mutta alkusyksyn odotetuin tapahtuma… 😉

G: Gradu – maisterivaiheen tutkielma. Tätä ei tarvi miettiä onneksi vielä piiitkään aikaan!

H: Haalarit – Lapikkaan siniset haalarit suojaavat sinua erinäisissä riennoissa ja ne voi koristella mitä hienoimmilla merkeillä. Helpottavat myös ihanasti vaatekriisiä potevia.

I: Ilmat voivat olla täällä pohjoisessa hieman vilpoiset, mutta lapikkaat jalassa ja toinen lapikaslainen kainalossa mielikin pysyy lämpöisenä.

J: Jäsenmaksu – Lapikkaalla se on 35€ ja se maksetaan vain kerran elämässä. Muista liittyä!

Jalot Villit – Matkailututkimuksen opiskelijat, joilla on tummansiniset haalarit.

K: Kahvihetket – Lapikkaan hallitus tarjoaa ilmaista kahvia ja lisuketta jäsenilleen kuukausittain. Kiva tapa tutustua muihinkin vuosikursseihin.

Kaamos – Tämä on hyvin todellinen asia Lapissa, mutta täältä löytyy sellaista valovoimaa, mistä etelässä ei voi edes haaveilla – lumihanget! Kirkastavat kummasti maisemaa ja mieltä. Myös revontulet ovat melko tyypillinen asia täällä.

Kosmos Buran – Politiikkatieteiden ja sosiologian opiskelijat, joilla on tummanvihreät haalarit.

L: LYY – Lapin yliopiston ylioppilaskunta. Valvoo jäsentensä etuja niin yliopistolla, paikallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla. Kaikki Lapin yliopiston opiskelijat kuuluvat LYYhyn.

Lovisa – Meidän yliopistomme oma ruokala, jonka tuotot menee suoraan meidän hyväksi. Täältä löytyy myös enimmäkseen kotimaista ja lähiruokaa.

Lastu – Yleisen kasvatustieteen, mediakasvatuksen ja aikuiskasvatustieteen opiskelijat, joilla on oranssit haalarit. Meidän sisarjärjestömme!

Lyhty – Sosiaalityön ja kuntoutuksen opiskelijat, joilla on punaiset haalarit.

M: Monialaiset opinnot – Perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien opintoihin kuuluvat kaikki oppiaineet liikunnasta käsityöhön ja matematiikasta historiaan.

N: Noppa – Nopat eli opintopisteet kerääntyvät kursseja suorittaessa. Vuodessa saa 60 noppaa, jos käy tutkintoon kuuluvat opinnot. Kelan tuet saa vain, jos suorittaa vähintään viisi noppaa kuukaudessa.

O: Optima – Optima on yliopiston verkkoympäristön työtila, jossa mm. jaetaan kurssimateriaalia. Optimasta löytyy myös luentomateriaalit, jos pidät etäopiskelupäivää.

P: Pariutuminen – Tapahtuu Lapikkaan piirissä paljon. Sinkut luokanopeopiskelijamiehet ovat sukupuuton partaalla.

Petronella – Yliopistomme avaratilaisin ruokala, joka sijaitsee taiteiden päässä ja sen on näköinenkin! Petrolla on myös A-oikeudet ja rankan viikon jälkeen täältä voi hakea oluen ennen kotiinlähtöä.

Q: ¿Qué tal? – Kasvatustieteiden tiedekunnasta on hyvät mahdollisuudet lähteä vaihtoon eri puolille maailmaa. Myös kenttäharjoittelun voi tehdä ulkomailla!

R: Ruokailu – 11-12 aikaan ruokalamme ovat ruuhkaisimmillaan ja opiskelijoiden lounashinta on 2,60€.

Remburssi – Johtamisen, hallintotieteiden ja soveltavan psykologian opiskelijat, joilla on mustat haalarit.

S: SOOL ry, eli Suomen opettajaksi opiskelevien liitto kokoaa yhteen kaikki Suomen opettajaksi opiskelevat ja ajaa meille tärkeitä asioita.

Sitsit – Fuksisitsitseillä teille opetetaan sitsaamisen salat ja useimmilla sitseillä pääsee helposti tutustumaan toisien ainejärjestöjen edustajiin.

T: Tuutori. Toisen vuoden opiskelija, jonka tehtävä on olla tukesi ja turvasi opintojen ja opiskelurientojen alkutaipaleella. Kertovat varmasti teille talvipäivistä jotka on tänä vuonna täällä meillä lapissa! Et todellakaan halua missata!

Talvipäivät – Suomen suurin yhden ainejärjestön tapahtumaviikonloppu! Yleensä tapahtuu helmikuun aikoihin ja vuonna 2019 leirikoulu tapahtuma löytyy Raumalta.

Tuet – Tuo paljon iloa kuun ensimmäisenä päivänä, mutta paljon hämmennystä ja surua, kun viikon päästä tili näyttää taas pyöreää nolla.

TAO – Taideopiskelijat, joilla on fuksian väriset haalarit. Täältä tulee myös meidän kuvo- eli kuvataidekasvatuksen opiskelijat, joita saattaa löytyä teidänkin ryhmistä.

U: Ulapland.fi Täältä löytyy kaikki tieto yliopistosta ja siihen liittyvästä. Kaikilla on myös oma Ulapland-sähköposti, jonne tulee tärkeät tiedot kursseista ja viikottainen lapikasposti jäsenille.

V: Vappu – viikko, jota et voi missata! Menoa ja meininkiä laidasta laitaan. Toinen on  vuosijuhlat eli ainejärjestön elegantit syntymäpäiväjuhlat. Marraskuussa juhlimme Lapin yliopiston vanhinta ainejärjestöä jo 40 vuotiasta Lapikasta!

Vegaani? – Petronellasta ja Fellistä löytyy aina vegaani vaihtoehto, kun kysyy vain myyjältä.

W: Weboodi. Paikka, jossa hoidat opiskelujesi virallisen puolen kurssi-ilmoittautumisista lukukausimaksuihin.

X: Xenofobia, eli muukalaisten pelko. Harvinaisempi Lapikkaan piirissä ja tulee yleensä hyvin hoidetuksi fuksivuotena.

Y: YTHS.  Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS tarjoaa ilmaisia yleisterveyden, mielenterveyden ja edullisia suunterveyden palveluja yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille. Ensimmäinen hammastarkastus on ilmainen, joten muista hyödyntää edut!

Z: Zzzz…. Unet voi välillä jäädä vähäisiksi.

Å: Åh, Sverige! – Ihana toinen kotimainen kielemme, jota pitää myös opiskella kurssi. Se ei onneksi ole edessä vielä ensimmäisenä vuotena.

Ä: Äitiä voi tulla välillä ikävä, kun tilillä on viisi euroa ja viimeinenkin sukkapari käytetty.

Ö: Öylätti. Pieni suupala saatavilla ilmaiseksi sunnuntaisin. EI täytä vatsaa, mutta torjuu nälkäkuolemaa, kun rahat on loppu.

Advertisements
%d bloggers like this: