jumppa

Moni on varmaan huomannut opiskelijaelämän alettua harrastusmahdollisuuksien kaventuneen, koska niin kapenee yleensä varallisuuskin. Oma pitkäaikainen harrastus ei yhtäkkiä enää sovikaan budjettiin, eikä pelkkä koulutyö ole mukavaa ajanvietettä. Itse huomasin tämän siinä, että yhtäkkiä ei enää riittänytkään varat harrastaa jääkiekkoa yhtä paljon kuin aikaisemmin ja sen jälkeen piti alkaa keksimään uudenlaisia harrastuksia, jotka budjettiin sopivatkin. Seuraavaksi muutamia vinkkejä sinulle, joka ei halua ottaa lainaa liikuntaharrastuksia varten.

Sporttipassi

Sporttipassiin sisältyy ihan huikea määrä erilaisia harrastusmahdollisuuksia pikkurahalla, niin erilaisista palloiluvuoroista (kuten sulkapallo, koripallo, lentopallo, futsal ja perinteinen sähly) kuntosaliharjoitteluun ja seinäkiipeilyyn.

Oma sporttipassin lemppari on juuri sähly, koska siinä vuoroja on runsaasti ja se sopii erittäin hyvin omiin aikatauluihin vähintään kerran viikkoon. Toinen on sulkapallo, joka on yllättävän hyvää liikuntaa, Sitä voi myös harrastaa kahdestaan hyvän kaverin kanssa, jos suuremmissa joukoissa pelailu ei innosta. Ryhmäliikunnastakin löytyy mielekästä tekemistä. Jos etsit mielenrauhaa ja kaipaat vain unwindia pitkän päivän päätteeksi, pilatesta ja joogaa yhdistelevä Bodybalance voi olla sinun juttusi. Jos taas kaipaat lihaskunnon kasvamista ja kunnon hikoilua, Bodypump kutsuu.

Tässä vielä linkki Rovaniemen sporttipassin tarjontaan:

Liikuntakalenteri

Uinti

Uiminenkin on edullisempaa, mikäli omaat sporttipassin. Uimisen lisäksi olen kokeillut myös vanhusten bravuurilajia eli vesijuoksua, joka on ihan mieletöntä liikuntaa ja paras Lapin juorujen lähde.

PROTIP: Mikäli olet aamuvirkku, kannattaa mennä uimaan jo aamusta. Väkeä on vähempi, eikä ne himouimarit tuskastu joutuessaan vielä toistaiseksi heikosti eteenpäin räpiköivää opeopiskelijaa ohittelemaan tuon tuosta.

Rovaniemen kuntopolut

Rovaniemellä oli yksi asia, joka houkutti tosi paljon: maisemat ja maastonvaihtelut on täällä huikeat ja todella lähellä. Rovaniemeä voi melkein kutsua Suomen Alpeiksi! Vai voiko Alppeja kutsua Euroopan Rovaniemeksi?

Ounasvaaran näkötornille ei ole hirveän pitkä matka mistään ja pitäähän sitä muutenkin makkaran ja laavuilun eteen vähän nähdäkin työtä. Laavuilu on aina kiva tapa kokoontua myös oman ryhmänsä tai muiden opiskelukavereidensa kanssa, joten älkää pelätkö turhaan luontoon lähtemistä.

Linkki Rovaniemen kuntopoluista:

Ladut ja kuntopolut

Ulkojäät

Ah ulkojäät, jotka on täällä nii paljon aikaisemmin ja niin paljon pidempään kuin etelässä. Ulkojäitä löytyy yllättävän paljon Rovaniemeltä ja tosi monien läheisyydessä on myös pukukopit. Rovaniemen mahtavat kirppistarjonnat tarjoaa myös välineet tähän harrastukseen todella edullisesti. Jos ei kuitenkaan halua panostaa varallsesti viikon pakolliseen luistelutuntiin liikunnassa, LYY:ltä löytyy vuokrattavia luistimia (ja suksia).

Linkki Rovaniemen kaukaloihin ja luistelualueisiin:

Kaukalot ja luistelualueet

Erilaiset harrasteporukat

Oletko kilpailuhenkinen ja tavallinen jumppa ei enää riitä sinun taidoille ja kunnianhimolle? Ei hätää! Rovaniemen eri seurat monissa eri lajeissa tarjoavat paljon harrastepohjaisia mahdollisuuksia, joissa kuukausimaksut eivät yllä kovin suuriksi.

Linkissä Rovaniemellä toimivia urheiluseuroja:

Urheiluseurat

Frisbeegolf

Rovaniemeltä löytyy useampikin frisbeegolfrata, joista lähin sijaitsee Ounasvaaralla. Talvisin Toramolla on toiminnassa myös talvirata, joten frisbeegolf ei ole pelkkä kesän harrastus. Santasportilta on mahdollista vuokrata tarvittavat välineet kohtuulliseen hintaan etenkin kun ostaa käytettynä. Facebookista löytyy tähän sopivia ryhmiä, mutta myös paikallisilta kirppiksiltä voi bongata silloin tällöin kiekkoja.

Hip hei ja ei kun liikkumaan!

Advertisements